Headerafbeelding

Praktijknieuws

Er zal vanaf 6 september een huisarts in opleiding, dokter Aerts werkzaam zijn in onze praktijk. Dit zal gedurende een periode van 1 jaar zijn. Het is belangrijk om jonge dokters op te leiden, zodat we in de toekomst over voldoende artsen zullen beschikken. Zij zal ook zelfstandig spreekuur draaien en wordt daarbij begeleid door dokter Majoor.

Alvast bedankt voor uw medewerking en begrip.


Huisartsenpraktijken Noord-Limburg wordt geadviseerd vooral telefonisch contact te hebben met patiënten en persoonlijk contact te beperken.

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen die de regering op donderdag 12 maart 2020 heeft genomen heeft het corona-crisisteam van Cohesie enkele adviezen afgegeven aan alle huisartsenpraktijken in Noord-Limburg. Primaire doel is om onnodige blootstelling bij kwetsbare ouderen of mensen met een verminderde weerstand te voorkomen en om onze zorgverleners te beschermen.

De afgegeven adviezen moeten er daarnaast aan bijdragen dat de noodzakelijke huisartsenzorg nooit in het geding komt. Wij hopen op begrip, maar roepen inwoners, patiënten en werkgevers tevens op om deze adviezen en getroffen maatregelen door huisartsenpraktijken ter harte te nemen, te respecteren en op te volgen. 

Het betreft de volgende adviezen aan de huisartsenpraktijken:

1) Bezoek aan de huisartsenpraktijk enkel na telefonische afspraak

Patiënten wordt gevraagd telefonisch een afspraak te maken alvorens de huisartsenpraktijk te bezoeken. Op deze manier willen we besmettingen van het coronavirus zoveel mogelijk beperken.

2) Bij bezoek aan de praktijk, na telefonische afstemming, wordt begeleiding beperkt tot 1 persoon per patiënt

3) Waar mogelijk wordt een telefonisch consult uitgevoerd bij chronische patiënten

Daarnaast roepen wij de samenleving op om:

1) Bij lichte klachten (neusverkouden, hoesten, etc.) thuis te blijven en goed uit te zieken. Volg de richtlijnen die te lezen zijn op de website van het RIVM.

2) Enkel de huisarts of huisartsenpost (HAP) te bellen als de klachten heviger worden (koorts hoger dan 38 graden, moeilijk ademen etc.). Kom niet naar de praktijk of de HAP! 

3) Werkgevers: bepaal zelf, in onderlinge afstemming, of werknemers thuis moeten blijven. Verwijs de werknemer, indien er lichte klachten zijn, niet naar de huisarts. Hiermee voorkomen we dat de telefoonlijnen van de huisartsenpraktijken overbelast raken en daarmee meer dringende zorgvragen te laat of niet gehoord worden. 

4) Ga voor actuele informatie over het coronavirus naar de website van het RIVM of thuisarts.nl. Bel daarvoor niet de huisarts of de huisartsenpost.

Alleen met uw hulp kan de huisartsenzorg in Noord-Limburg deze unieke maar ook onzekere periode goed doorkomen. Wij danken ieder voor het begrip.

Vermoedt u besmet te zijn met het coronavirus? Ga niet naar de huisarts of de huisartsenpost, maar bel deze! Zo voorkomt u dat u anderen besmet.

Er zijn doorlopend ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus. Voor actuele informatie verwijzen wij naar zowel de GGD als het RIVM. Deze informatie is altijd up to date en betrouwbaar.
Als huisartsenpraktijk volgen wij de landelijke richtlijnen en protocollen van het RIVM en de eventuele (aanvullende) richtlijnen van de GGD Limburg-Noord.  

Vragen over het coronavirus? Bekijk dan betrouwbare en actuele informatie op:
Website RIVM
Website GGD Limburg Noord

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact op met het RIVM via 0800-1351. 


 • De Praktijkondersteuner-Ouderenzorg (POH-O) ondersteunt de huisarts bij de ouderenzorg in de huisartsenpraktijk. Tijdens een spreekuur wil de POH-Ouderenzorg graag van u horen hoe het met u gaat. Aan de hand van een vragenlijst bespreekt de POH-Ouderenzorg verschillende dingen met u, zoals uw gezondheid, medicijngebruik, eet- en drinkgewoonten. Als bepaalde dingen niet zo goed gaan, dan kan de POH-Ouderenzorg daar samen met u iets aan doen voordat er grote(re) problemen ontstaan. Op deze manier willen de huisarts en de POH-Ouderenzorg u ondersteunen. Samen streven we ernaar dat u zo lang mogelijk op een prettige manier kunt leven en zelfstandig kunt blijven wonen. U bent daarbij de leidende persoon.

  Mieke Saes, onze praktijkondersteuner-Ouderenzorg, gaat haar werkdagen per januari 2020 uitbreiden. Heeft u behoefte aan begeleiding van onze praktijkondersteuner? Of kent u iemand die hier behoefte aan heeft? Dan horen wij dat graag.


 • Beste patiënt,

  Elektronische communicatie is steeds meer in opkomst. Om hier zoveel mogelijk gebruik van te kunnen maken en er voor te zorgen dat dit op een juiste en veilige manier gebeurd, is het nodig om een mobiel telefoonnummer en e-mailadres aan de patiëntgegevens toe te voegen. Wij verzoek u vriendelijk dit te mailen naar: info@zorghoes.nl (incl. uw naam én geboortedatum) of om een formuliertje in te vullen in de praktijk en dit af te geven aan de balie.

  Bij vragen kunt u altijd contact opnemen van een van de assistentes.

  Alvast bedankt voor uw medewerking!


 • De praktijken zijn nog steeds gesloten voor nieuwe patiënten. Uitgezonderd hier van zijn gezinsleden van al ingeschreven patiënten.

Het Zorghoes - Westsingel 94-96-98-100 - 5961 DH Horst